Termeni si Conditii

Termeni si Conditii

1.Generalitati

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre SC Land Rover Yard SRL prin intermediul magazinului virtual www.landroveryard.ro Pe parcursul citirii acestui document veti intalni urmatorii termeni:

- Cumparator - persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.

- Vanzator - societatea comerciala SC Land Rover Yard SRL cu sediul in Roman,Str.Tirului Nr 4

-Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

- Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.

- Contract - o comanda confirmata de catre Vanzator pe email sau telefonic.

- Drepturi de proprietate Intelectuala - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

- Specificatii - toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.


2.Termeni Contractuali

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

-Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice

- Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)

- Termeni si conditii

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract. Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat.

3.Obligatii Vanzator

Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;

Informatiile prezentate pe site-ul vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;

Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea "contact". Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.


4.Dreptul de Proprietate Intelectuala

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator.


5.Modalitati de asigurare a garantiei

Cumparatorul poate returna vanzatorului piesa / piesele achiziontate in cazul lipsei conformitatii si/sau a viciilor ascunse aparute in perioda de garantie in termenul legal , la sediu Land Rover Yard din Roman

- factura de achizitie ,

- prezentul certificat de garantie in original al piesei ,

-dovada montarii intr-un service autorizat RAR,

-copie dupa devizul de lucrari si factura pentru activitatile de service efectuate ,

-nota de constatare pentru descrierea defectiunii, parametrii privind datele defectiunii,

- copie dupa autorizatia tehnica RAR a atelierului de reparatii in care s-a efectuat montajul;

- copia certificatului de inmatriculare a autovehiculului in cauza.

- in cazul in care reperul cazut in garantie genereaza defectarea altor repere de pe masina, inainte de demontarea reperului defect , clientul are obligatia sa anunte telefonic si in scris la sediul Land Rover Yard din Roman.


6. Situatii care exclud sau duc la pierderea garantiei :

- lipsa documentelor solicitate conform paragrafului sau daca informatiile continute in acestea sunt gresite , incomplete sau ilizibile;

-piesa nu a fost montata intr-un atelier de specialititate ( autoriat RAR) ;

- vechiculul este neinmatriculat sau inspectia tehnica peridica a expirat inaintea aparitiei cazului garantial;

-piesa s-a defectat datorita montajului incorect sau datorita montarii inpreuna cu piese conexe uzate , defecte sau modificate;

-piesa nu a fost identificata corect, datorita datelor furnizate de cumparator sau la montaj nu s-a comparat cu piesa de inlocuit;

-defectiunea este cauzata de intretinerea necoresunzatoare a autovehiculului, neverificarea la timp sau periodica, a pieselor montate, conform indicatiilor atelierului de specialitate;

-piesa a fost gresit aleasa sau a fost utilizata pentru alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului;

-piesa prezinta deficente din cauza unui accident de circulatie sau a suferit avarii produse de factori externi , atmosferici sau de alta natura ( socuri termice, electrice, mecanice);

-piesele prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri, deformari, rupturi datorate transportului , manipularii, depozitarii, pastrarii utilizarii sau exploatarii necorespunzatoare , contact cu produse chimice agresive etc.

-serii/coduri/marcaje de identificare sterse , indescifrabile, marcari sau stantari artizanale , facute in diverse scopuri pe piesa respectiva;

-piesa prezinta o uzura normala.


7. Termeni de garantie

Conform legii 449/2003, se va acorda garantie :

- la piesele din dezmembrari de acorda 3 luni garantie , cu disponibilitate de retur 14 zile;

- la piesele noi se acorda 12 luni, cu disponibilitate de retur 14 zile.

Pentru produsele care au garantia acordata de producator aceasta se va aplica conform specificatiilor tehnice ale producatorului pentru durata medie de utilizare a acestora.


8. Politica de retur

Conform legii O.U.G. 34/2014, piesele achizitionate se pot returna in termen de 14 zile de la primirea produselor, daca se depaseste termenul de 14 zile , vanzatorul va opri 20% din valoare piesei.

Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului.

În cazul returnării unui produs deteriorat, plata daunelor cade în sarcina cumpărătorului , în acest caz banii returnați fiind proporționali cu valoarea produsului returnat ( de exemplu : pretul montajului / manopera );

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client, iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile calendaristice de la primirea returului intr- un cont bancar al titularului care a comandat piesa / piesele.

Produsele primite incomplet sau deteriorate la transport se vor inlocui fara taxa de transport in termen de 7zile,in limita stocului disponibil sau veti primi retur contravaloarea acestora.


9. Nu se accepta retur

- Produsele cu ambalajul deteriorat, fara etichetele si inscriptionarile specifice

- Produsele care nu se afla in ambalajul original

- Produsele lipsite de accesoriile si componentele originale; de aceea daca piesa solicitata de d-voastra are mai multe componente (formeaza un kit) nu montati partial din componente!

- Piesele care nu au fost verificate înainte de montare cu privire la interschimbabilitate si prezinta urme de montaj , au fost vopsite, sudate, etc.

- Piesele originale comandate din depozite externe pentru care s-a solicitat plata in avans

- Piese originale comandate gresit de catre client : piese electrice, chei, cilindri inchidere, module programate, piesele speciale fabricate pentru autoturisme din afara spatiului european, piese de siguranta (ex.: airbaguri, centuri de siguranta ), huse si acoperiri

- Coletele care au mentionata suma de ramburs pe eticheta de transport

Site-ul este in constructie , momentan stocurile si preturile nu sunt actualizate . Pentru informatiile corecte va rugam sa ne contactat telefonic la unul dintre numerele de telefon afisate in sectiunea CONTACT.